top of page

Дванадцять Традицій Анонімних Нікотинозалежних

Оновлено: 9 січ.

Традиція 1. Наше спільне благо має стояти на першому місці; особисте одужання залежить від єдності НікА.


Традиція 2. У справах нашої групи є лише один вищий авторитет — люблячий Бог, сприйманий нами в тому вигляді, в якому Він може постати в нашій груповій свідомості. Наші керівники — наділені довірою виконавці: вони не командують.


Традиція 3. Єдина умова для того, щоб стати членом НікА, це бажання припинити курити.


Традиція 4. Кожна група має бути повністю самостійною, за винятком справ, що стосуються інших груп або НікА, в цілому.


Традиція 5. Кожна група має одну головну мету — донести наші ідеї до тих курців, які все ще страждають.


Традиція 6. Групі НікА ніколи не слід підтримувати, фінансувати або надавати ім'я НікА для використання якоюсь спорідненою організацією або сторонньою компанією, щоб проблеми, пов'язані з грошима, власністю або престижем, не відволікали нас від нашої головної мети.


Традиція 7. Кожній групі НікА слід повністю спиратися на власні сили, відмовляючись від допомоги ззовні.


Традиція 8. Співдружність НікА має завжди залишатися непрофесійним об'єднанням, але наші ради з обслуговування можуть наймати працівників, які мають певну кваліфікацію.


Традиція 9. Співдружності НікА ніколи не слід мати жорстку систему управління; однак, ми можемо створювати ради щодо обслуговування, безпосередньо підпорядковані тим, кого вони обслуговують.


Традиція 10. Співдружність НікА не дотримується якоїсь певної думки з питань, що не належать до її діяльності; тому ім'я НікА не слід залучати до будь-яких суспільних дискусій.


Традиція 11. Наша політика у відносинах із громадськістю ґрунтується на привабливості наших ідей, а не на пропаганді; ми повинні завжди зберігати анонімність у всіх наших контактах із засобами масової інформації.


Традиція 12. Анонімність — духовна основа всіх наших Традицій, яка постійно нагадує нам про те, що головними є принципи, а не особистості.

 

Матеріали було взято із сайта https://www.nicotine-anonymous.org/

При копіюванні або передруку обов'язкова наявність активного посилання на це джерело.


Оригінали текстів були адаптовані на українську мову членами спільноти НікА в Україні.



37 переглядів0 коментарів
bottom of page