top of page

Паша П, Анонімні Нікотинозалежні, Вишгород, Україна, 2023

Оновлено: 29 лип. 2023 р.

Всім привіт мене звуть Паша П і я нікотинозалежний.


Я почав палити в 13 років і спочатку мені це не сподобалося, але це було символом дорослішання та способом самоствердитися. Так я став курцем, хоча палити мені було неприємно. Сигарети, алкоголь, а трохи пізніше і більш важкі речовини стали постійними моїми супутниками в житті.

В студентські роки я був вокалістом у рок-групі і нікотин дуже сильно заважав мені, оскільки у мене були хронічний ларингіт та фарингіт значною мірою саме через паління. Музична діяльність була для мене на той момент дуже важливою частиною мого життя. Але не зважаючи на це, я все одно не міг змусити себе хоч на скільки-небудь відчутний термін кинути палити. У той час я в перший раз прочитав книжку Алена Кара «Легкий спосіб кинути палити» і на короткий період це дозволяло мені зупинитися, але за лічені тижні нікотин повернувся в моє життя. Після декількох безрезультатних спроб кинути палити я здався.


У 31 рік я прийшов у паралельну спільноту, щоб вирішити свою проблему з алкоголем та наркотиками. Я також в черговий раз кинув палити. І мене вистачило на повну чистоту від паління терміном приблизно на рік. Потім протягом 5 років мені вдавалося курити час від часу - на зустрічах, риболовлі, святах.


У 2020 році стався кардинальний перелом. Я одного дня зрозумів, що нікотинова тяга настільки сильна, що я не можу їй опиратися, що я спричиняю шкоду людям. Нікотин знов мене переміг і я знову почав палити. Коли через пару тижнів я почав задихатися на сцені, це мене настільки злякало, що я знов кинув палити. Мене вистачило приблизно місяців на 11. А потім знову був зрив і так декілька разів.


Коли почалося повномасштабне вторгнення російської федерації, я остаточно дав собі зелену у вживанні нікотину. Весь будинок був забитий усіма видами та формами нікотинових виробів – сигарети, тютюн, glo, icos, електронні сигарети з сольовим нікотином. Я палив все підряд постійно і багато. Я ненавидів себе за це. Тому що відчуття приниження, яке я відчував від вживання нікотину, мені складно порівняти з чимось іншим по силі. Протягом більш ніж року я навіть не намагався кинути палити і якось боротися із цією залежністю. Я вже прийняв для себе те, що тепер я палитиму завжди і що нікотин мене переміг. Мені було дуже гірко від цього, бо я вже більше 7 років на той момент не вживав алкоголь та інші наркотичні речовини. А нікотин виявився сильнішим за їх усі!


Одного дня мені прийшла думка, що я повинен запросити Бога у вирішення цієї проблеми. Протягом тижня я щодня молився про готовність кинути палити. І на сьомий день мені прийшла ідея знайти групу анонімних курців. Я одразу знайшов групу НікА в Україні, прийшов на збори і з того дня залишаюся чистим від нікотину. Я регулярно відвідував зібрання, знайшов наставника та почав працювати по програмі 12 Кроків НікА, став ділитися з іншими людьми цим способом одужання від нікотинової залежності. Головним відкриттям для мене було те, що крім, як у перші три-чотири дні у мене жодного разу не виникало гострого бажання палити! А також не виникало жалю про те, що я кинув, або заздрощів до тих людей, які вживають нікотин. А їх навколо мене завжди було і є більш ніж достатньо. Це все, крім, як дивом, я не можу назвати. Я не курю вже 126 днів і я відчуваю себе по-справжньому вільним від нікотину завдяки Богу, групам, програмі та наставнику. Дякую всім Вам за цю свободу!

Паша П, Анонимные Никотинозависимые, Вышгород, Украина

40 переглядів0 коментарів
bottom of page